Ruokaviraston hinnasto

Hengitystietulehduspaketti (1-5 näytettä)

Tutkimus- / palvelukokonaisuus:
Eläinten terveys ja hyvinvointi
Eläintautien laboratoriotutkimukset (sis. laboratoriokäsikirjan)
Tutkimuspaketit
Hevonen
Hinta €:
Veroton: 200,00
ALV: 48,00
Yhteensä: 248,00

Asetustunnus: MMM 161/2021

Tutkimuksen / suoritteen / palvelun sisältö: Virusten osoitus (PCR) ja/tai pariseerumien vasta-aineet, herpesvirukset EHV-1 ja 4 (CF ja Elisa), hevosinfluenssa EI (HI) ja virusarteriitti EVA (VNT)
Tutkimuspaikka: Helsinki
Yhteyshenkilö: Eläinlääkäri Laura London 050 570 2916, laboratorio 050 336 6563.
Tutkimuslähete: Harraste-eläintutkimukset bakteeri-, lois- ja virustautien varalta (hevonen, koira, kissa, muut lemmikkieläimet, eläintarhaeläimet)
Tutkimussyy: Sairauden syy
Näyte: Sierainlimanäyte, verinäyte ilman hyytymisenestoaineita (8-10 ml:n putki) tai seerumi, pariseeruminäytteet.
Näytteenotto: Sierainlimanäyte otetaan akuutisti sairastuneista hevosista. Käytä näytteenottoon tarkoitettuja vanupuikkoja tai virusnäytteille suunniteltuja näytteenottotikkuja ja putkia, joissa on viruksille tarkoitettua kuljetuselatusainetta. Jos kuljetuselatusaineputkia ei ole, näytteet voidaan lähettää puhtaissa veri- tai maitonäyteputkissa. Bakteerinäytteille tarkoitetut kuljetuselatusaineputket eivät sovi virusnäytteille. Pariseeruminäytteiden ensimmäinen verinäyte otetaan taudin akuutissa vaiheessa oireiden alkaessa ja toinen näyte 2-3 viikon kuluttua. Ensimmäiset näytteet voidaan lähettää joko heti tai säilyttää seerumin erottamisen jälkeen pakastettuina. Kokoverinäyte (5-10 ml) seerumiputkeen (ei hyytymisenestoainetta). Lähetys: jäähdytettynä samana päivänä. Säilytys: tarvittaessa kokoveri viikonlopun yli jääkaapissa, ei saa jäätyä. Erotettu seerumi jääkaapissa viikonlopun yli, pakastettuna pidempään. Hengitystievirustaudit. Pakkausohjeet. Lähetysohjeet ja -osoitteet.
Tekotiheys: Tarvittaessa
Tulokset valmiina: 1-2 viikkoa. Pariseeruminäytteet tutkitaan, kun molemmat näytteet ovat saapuneet. Viruksen osoitus PCR-menetelmällä tehdään heti. Merkittävät löydökset ilmoitetaan eläinlääkärille heti.
Tulkinta: Asiantuntija laatii tuloksista lausunnon ja tarvittaessa vastaukseen tulee kommentti.
Yksilöivät tunnisteet: 10240 / L25002