Ruokaviraston hinnasto

Elinnäyte (2 eläimestä), patologia

Tutkimus- / palvelukokonaisuus:
Eläinten terveys ja hyvinvointi
Eläintautien laboratoriotutkimukset (sis. laboratoriokäsikirjan)
Patologia / ruumiinavaukset
Tarhatut turkiseläimet
Hinta €:
Veroton: 141,18
ALV: 33,88
Yhteensä: 175,06

Asetustunnus: MMM 161/2021

Tutkimuksen / suoritteen / palvelun sisältö: Patologisanatominen tutkimus ja tarvittava bakteriologia ja parasitologia (suoramikroskopointi)
Tutkimuspaikka: Seinäjoki
Yhteyshenkilö: Toimisto 029 520 4147, eläinlääkärit Saara Färlin 050 350 3385, Kirsi Collin 050 378 1938.
Tutkimuslähete: Turkiseläimen tautitutkimus. Lähetteestä tulee ilmetä olennaiset taustatiedot ja tutkimuksen syy tai kysymyksenasettelu.
Tutkimussyy: Sairauden syy. Kuolleisuusongelman selvittäminen
Näyte: Elimiä
Näytteenotto: Elinnäytteet otetaan mahdollisimman puhtaasti. Jäähdytys nopeasti lähelle 0 °C, toimitus tutkittavaksi viimeistään seuraavana arkipäivänä. Lähettävä eläinlääkäri valitsee näytteet avauslöydösten perusteella. Näytteet otetaan tyypillisin oirein sairastaneista eläimistä. Hengitystietulehduksissa näytteeksi lähetetään sydän-keuhkopaketti. Suolistotulehdusongelmissa koko ruoansulatuskanava tai suolisto. Keskushermosto-oireisilta myös pää. Tarvittaessa laboratorion tutkijoilta saa apua näytteenoton kohdentamiseen. Ruumiinavaus ja elinnäytteet. Pakkausohjeet. Lähetysohjeet ja -osoitteet.
Tekotiheys: Päivittäin (ma-pe) tai viimeistään seuraavana työpäivänä.
Tulokset valmiina: 3-6 viikkoa. Alustavat tulokset avauspäivänä. Merkittävät löydökset ilmoitetaan eläinlääkärille heti.
Tulkinta: Eläinlääkäri tutkii näytteet ja päättää esitietojen ja löydösten perusteella jatkotutkimuksista (histologinen, bakteriologinen, parasitologinen, virologinen). Asiantuntija laatii tuloksista lausunnon ja tarvittaessa vastaukseen tulee kommentti.
Yksilöivät tunnisteet: 10114 / L23051