Ruokaviraston hinnasto

Muu lemmikkieläin, patologia

Tutkimus- / palvelukokonaisuus:
Eläinten terveys ja hyvinvointi
Eläintautien laboratoriotutkimukset (sis. laboratoriokäsikirjan)
Patologia / ruumiinavaukset
Lemmikkieläimet
Hinta €:
Veroton: 153,71
ALV: 36,89
Yhteensä: 190,60

Asetustunnus: MMM 161/2021

Tutkimuksen / suoritteen / palvelun sisältö: Patologisanatominen tutkimus ja tarvittava parasitologia (suoramikroskopointi). Mikäli tutkimus vaatii laajempia hermostonäytteitä, luustotutkimuksia, tai muita tavanomaista runsaampia jatkonäytteitä, ruumiinavauksen perushintaan lisätään lisänäytemaksu. Hinnastossa: Laaja tutkimus tai erityisen suuri määrä jatkonäytteitä (Lisähinta).
Tutkimuspaikka: Helsinki
Yhteyshenkilö: Toimisto 029 520 4919, eläinlääkärit Outi Simola 050 462 7862, Veera Karkamo 050 544 1986, Henna Pekkarinen 050 516 9587.
Tutkimuslähete: Harraste-eläimen ruumiinavaus (koira, kissa, muut lemmikkieläimet, hevonen, eläintarhaeläimet). Lisätietoja voitte lähettää sähköpostilla: patologia(at)ruokavirasto.fi.
Tutkimussyy: Sairauden syy. Kuolinsyy
Näyte: Kokonainen eläin.
Näytteenotto: Jäähdytys nopeasti lähelle 0 °C, toimitus tutkittavaksi viimeistään seuraavana arkipäivänä. Ruumiinavaus ja elinnäytteet. Erityispyynnöt, kuten esim. eläinsuojeluasia, oikeuspatologinen tutkimus, myrkytysepäily tai hermosto-oireinen eläin, tulee se selvästi ilmoittaa lähetteessä. Lähetteessä on myös oltava ohjeet siitä, miten omistaja haluaa lemmikkinsä tuhkattavan. Pakkausohjeet. Lähetysohjeet ja -osoitteet.
Tekotiheys: Päivittäin (ma-pe).
Tulokset valmiina: 1-3 kuukautta. Omistajaan tai tilaajan otetaan yhteyttä heti avauksen jälkeen, jos avauksessa ilmenee sellaista, mikä vaatii välittömiä hoitotoimenpiteitä.
Tulkinta: Eläinlääkäri tekee avauksen ja päättää esitietojen ja löydösten perusteella jatkotutkimuksista (histologinen, suoramikroskooppinen loisten varalta). Bakteriologinen tutkimus tilataan ja hinnoitellaan erikseen. Asiantuntija laatii tutkimuksista lausunnon ja tarvittaessa vastaukseen tulee kommentti.
Yksilöivät tunnisteet: 10102 / L23035