Ruokaviraston hinnasto

Elintarvikkeet, rehut ja luomu

Odota hetki...
Osa-alue/palvelu Hinta, € (sis. alv)
Elintarvikkeiden laboratoriotutkimukset
Tutkimuskohteittain
Aistinvarainen arviointi
Kemia
Hajutesti (Kemiallinen analyysi) 84,96
Kala (Kemiallinen analyysi) 94,40
Kuvaileva analyysi/näyte(Kemiallinen analyysi) 563,99
Käsittelykulut (Kemiallinen analyysi) 56,63
Liha (Kemiallinen analyysi) 94,40
Lihan keittokoe (Kemiallinen analyysi) 94,40
Maitojauhe (Kemiallinen analyysi) 66,07
Muna-, kala- ja lihavalmisteet (Kemiallinen analyysi) 47,22
Muu aistinvarainen arviointi matriisista ja menetelmästä riippuen(Kemiallinen analyysi) 141,61
Perusmakutesti (Kemiallinen analyysi) 50,82
Virhehaju- ja virhemakutesti (Kemiallinen analyysi) 94,40
Voi, elintarvikerasvat ja niiden raaka-aineet (Kemiallinen analyysi) 47,22
Alkuaineiden määrittäminen
Kemia
Alkuaineet pakettina (As, Cd, Cr, Cu, Pb, Mn, Ni, Zn, Se), ICP-MS-tekniikka 129,00
Arseeni, ICP-MS-tekniikka 98,99
Bromi, ICP-MS-tekniikka 98,99
Elohopea, AAS-tekniikka 51,60
Epäorgaaninen arseeni, HPLC-ICP-MS-tekniikka 232,36
Jodi, ICP-MS-tekniikka 98,99
Kadmium, ICP-MS-tekniikka 98,99
Kromi, ICP-MS-tekniikka 98,99
Kupari, ICP-MS-tekniikka 98,99
Lyijy, ICP-MS-tekniikka 98,99
Mangaani, ICP-MS-tekniikka 98,99
Natrium, ICP-OES-tekniikka 53,30
Nikkeli, ICP-MS-tekniikka 98,99
Seleeni, ICP-MS-tekniikka 98,99
Sinkki, ICP-MS-tekniikka 98,99
Tina, ICP-MS-tekniikka 114,81
Antibioottiresistenssi
Mikrobiologia
Bakteerikannan herkkyysmääritys, kiekkoherkkyysmenetelmä(Bakteerikannan herkkyysmääritys) 49,48
Bakteerikannan herkkyysmääritys, VetMIC-menetelmä(Bakteerikannan herkkyysmääritys) 49,48
Bakteerikannan herkkyysmääritys, VetMIC-menetelmä, kampylobakteerit(Bakteerikannan herkkyysmääritys) 49,48
Bakteerien määrittäminen tai osoittaminen
Mikrobiologia
Aerobit mikro-organismit, määrittäminen 70,49
Alustava Bacillus cereus, määrittäminen 85,30
Campylobacter jejuni / coli /lari, lukumäärän määrittäminen 85,30
Campylobacter jejuni / coli /lari, osoittaminen 85,30
Clostridium perfringens, määrittäminen ja tunnistaminen 77,55
Cronobakteerin osoittaminen 114,04
Enterobakteerit, määrittäminen 70,49
Escherichia coli O157, osoittaminen ja tunnistaminen 116,32
Escherichia coli, määrittäminen 77,55
Koagulaasipositiiviset stafylokokit, määrittäminen 70,49
Koliryhmän bakteerit, lukumäärän määrittäminen 93,05
Laajakirjoisia beetalaktamaaseja (ESBL/AmpC) tuottavien bakteerien seulonta(ESBL-seulonta) 91,14
Listeria monocytogenes, lukumäärän määrittäminen 116,32
Listeria monocytogenes, osoittaminen ja tunnistaminen 116,32
MRSA, osoittaminen(MRSA-seulonta) 77,50
Patogeeniset Vibrio-suvun bakteerit, osoittaminen 116,32
Salmonella, osoittaminen, ISO 6579 84,59
Shigella, osoittaminen ja tunnistaminen 116,32
STEC (shigatoksinen Escherichia coli) -bakteerien osoittaminen tai tunnistaminen, reaaliaikainen PCR 219,02
STEC (shigatoksinen Escherichia coli) -bakteerien osoittaminen, reaaliaikainen PCR (1-5 osanäytettä) 358,31
STEC (shigatoksinen Escherichia coli) bakteerien osoittaminen, viljelymenetelmä 216,31
STEC (shigatoksinen Escherichia coli) bakteerien serotyypin määrittäminen, reaaliaikainen PCR 255,99
Yersinia enterocolitica, osoittaminen ja biotyypitys 162,85
Yersinia enterocolitica, osoittaminen, reaaliaikainen PCR 271,58
Yersinia pseudotuberculosis, osoittaminen 162,85
Yersinia pseudotuberculosis, osoittaminen, reaaliaikainen PCR 271,58
Bakteerien tunnistus ja tyypitys
Mikrobiologia
Campylobacter jejuni, genotyypitys, PFGE 129,00
Escherichia coli O157, genotyypitys, PFGE 129,00
Kampylobakteerien tunnistaminen 86,01
Listeria monocytogenes, genotyypitys, PFGE 117,27
Listeria monocytogenes, genotyypitys, WGS 325,26
S. aureus-kantojen tunnistus ja mecA-geenin osoittaminen(S. aureus-kantojen tunnistus ja mecA-geenin oso...) 107,01
Staphylococcus aureus, genotyypitys(MRSA-kantojen spa-tyypitys) 157,98
Yersinia enterocolitica -kantojen biotyypitys 62,04
Yersinia enterocolitica, genotyypitys, PFGE 129,00
Yersinia pseudotuberculosis, genotyypitys, PFGE 129,00
Kalat ja kalavalmisteet
Parasitologia
Kalojen tutkiminen loisten varalta kompressiomenetelmällä (ens. 10 kalan erä, kalojen keskip. maks. 0,5 kg)(Viranomaisvalvonta, omavalvonta, vienti, muu.) 209,75
Kalojen tutkiminen loisten varalta kompressiomenetelmällä (ens. 10 kalan erä, kalojen keskip. yli 0,5 kg)(Viranomaisvalvonta, omavalvonta, vienti, muu.) 279,66
Kalojen tutkiminen loisten varalta kompressiomenetelmällä (seuraavat 10 kalan erät, kalojen keskip. maks. 0,5 kg)(Viranomaisvalvonta, omavalvonta, vienti, muu.) 139,83
Kalojen tutkiminen loisten varalta kompressiomenetelmällä (seuraavat 10 kalan erät, kalojen keskip. yli 0,5 kg)(Viranomaisvalvonta, omavalvonta, vienti, muu.) 209,75
Kasvinsuojeluaineet
Kemia
Etefoni LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 359,45
Fenoksihappoherbisidit LC-MS/MS(Kemiallinen analyysi) 390,93
Glyfosaatti LC-MS/MS(Kemiallinen analyysi) 260,40
Klormekvatti ja mepikvatti LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 359,45
Pestisidit monijäämä, GC-MS/MS ja LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 479,21
Pestisidit, GC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 291,40
Koostumus-, laatu- ja aitoustutkimukset
Kemia
Alkalisen fosfataasin määrittäminen maidosta ja juustosta fluorimetrisesti, 1. näyte(Kemiallinen analyysi) 122,55
Alkalisen fosfataasin määrittäminen maidosta ja juustosta fluorimetrisesti, näytteet 2-n(Kemiallinen analyysi) 58,04
Biogeenisten amiinien määrittäminen elintarvikkeista HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 246,88
D-vitamiini LC-MS tekniikalla(Kemiallinen analyysi) 257,99
D-vitamiinipitoisuuden määrittäminen maitotuotteista ja kalasta HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 322,50
Eläinlajimääritys 1-2 lajin tunnistus EIA-tekniikka(kemiallinen analyysi) 87,13
Eläinlajimääritys 3-4 lajin tunnistus EIA-tekniikka(kemiallinen analyysi) 188,79
Energiasisältö (Kemiallinen analyysi) 235,53
Histamiinin määrittäminen kalanäytteistä HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 246,88
Juoksuteheratutkimus HPLC-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 380,69
Jäätymispisteen määrittäminen maidosta (kryoskooppi)(Kemiallinen analyysi) 129,00
Kirnupiimän ja -maidon kiintoaineiden määrittäminen maitojauheesta HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 217,84
Kokonaiskarotenoidit spektrofotometrisesti(Kemiallinen analyysi) 87,13
Kokonaisravintokuitupitoisuuden määrittäminen vilja- ja kasvisnäytteistä entsymaattis-gravimetrisesti ja HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 373,90
Kuiva-ainepitoisuuden määrittäminen elintarvikkeista gravimetrisesti(Kemiallinen analyysi) 52,25
Laktoosi Spektrofotometrinen-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 87,13
Laktoosin määrittäminen elintarvikkeista HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 145,23
Liukenemattomuusindeksin määrittäminen maitojauheista(Kemiallinen analyysi) 43,56
Maitohapon määrittäminen elintarvikkeista entsymaattisesti(Kemiallinen analyysi) 87,13
Palaneiden osasten määrittäminen maitojauheesta(Kemiallinen analyysi) 36,31
Peroksidiluvun määrittäminen rasvoista ja öljyistä titraamalla(Kemiallinen analyysi) 103,19
Rasvahappokoostumuksen määrittäminen elintarvikkeista kaasukromatografilla, pinta-alaprosenttimenetelmä(Kemiallinen analyysi) 232,36
Rasvahappokoostumuksen määrittäminen elintarvikkeista kaasukromatografilla, sisäisen standardin menetelmä(Kemiallinen analyysi) 315,84
Rasvan määritys eläinperäisistä elintarvikkeista liuotinuutolla(Kemiallinen analyysi) 60,91
Siipikarjanlihan kokonaisvesipitoisuus 1-3 näytteen osalta(Kemiallinen analyysi) 386,99
Sokereiden nestekromatografinen määrittäminen elintarvikkeista(Kemiallinen analyysi) 153,72
Sokerit ja tärkkelys elintarvikkeista, HPLC(Kemiallinen analyysi) 248,00
Suolapitoisuuden määrittäminen eläinperäisistä elintarvikkeista kloridin potentiometrisellä titrauksella(Kemiallinen analyysi) 85,14
Tiamiini ja sen fosfaattien määrittäminen HPLC-menetelmällä kalanäytteistä(Kemiallinen analyysi) 188,79
Tiheysmääritys DMA-mittaus(Kemiallinen analyysi) 43,56
Titrattavan happoisuuden määrittäminen maitojauheesta(Kemiallinen analyysi) 43,56
Tuhkapitoisuuden määrittäminen elintarvikkeista gravimetrisesti(Kemiallinen analyysi) 44,00
Typpi- ja proteiinipitoisuus, Kjeldahl(Kemiallinen analyysi) 71,21
Tärkkelys elintarvikkeista, HPLC(Kemiallinen analyysi) 155,00
Vesipitoisuuden määrittäminen elintarvikkeista gravimetrisesti(Kemiallinen analyysi) 52,25
Lihasnäyte
Parasitologia
Trikiinitutkimus(Lihantarkastus Trichinella-suvun loisten varalt...) 108,57
Lääkeaineet
Kemia
Aminoglykosidit LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Antibiootit LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Avermektiinit HPLC-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 232,38
Bentsimidatsolit LC-MS/MS(Kemiallinen analyysi) 258,02
Beta-agonistit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Beta-laktaamit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Deltametriini GC-MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 255,03
Estradioli ja testosteroni GC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 255,03
Foksiimi LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 255,03
Gestageenit LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Karbadoksi ja olakvindoksi LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Kasvunedistäjät (hormonit) GC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 255,03
Kasvunedistäjät (hormonit) LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 255,03
Kinolonien määrittäminen eläinperäisistä näytteistä UPLC-MS/MS-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 250,48
Kokkidiostaatit LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Kortikosteroidit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 258,02
Linkosamidit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Nitrofuraanit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Nitroimidatsolit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Sedatiivit LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Seulontatutkimus: hormonit, muut kasvunedistäjät sekä antibioottijäämät ELISA tekniikalla(Kemiallinen analyysi) 58,08
Streptomysiini LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Tulehduskipulääkkeet (NSAID) LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Tyreostaatit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Väriaineet LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Zeranoli (laktonit) LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 255,03
Mikrobiologia
Mikrobilääkejäämätutkimus mikrobiologisella menetelmällä, antibioottiryhmän tunnistaminen, liha(Vierasainevalvonta. EU:n valvontaohjelma. Lihan...) 160,70
Mikrobilääkejäämätutkimus mikrobiologisella menetelmällä, liha(Vierasainevalvonta. EU:n valvontaohjelma. Lihan...) 94,04
Mikrobilääkejäämätutkimus mikrobiologisella menetelmällä, maito(Vierasainevalvonta. Epäily. EU:n valvontaohjel...) 60,86
Muut palvelut
Kemia
Elintarvikkeen pakkausmerkintä -analyysipaketti(Kemiallinen analyysi) 248,00
Keskushermostokudoskontaminaatio ELISA tekniikalla(Kemiallinen analyysi) 14,52
Kiireellisyyslisä näytettä kohti 68,20
Näytteen esikäsittely 47,12
Toksiinit ja haitalliset aineet
Kemia
Aflatoksiini M1 HPLC-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 232,36
Aflatoksiini M1 seulontatutkimus ELISA tekniikalla(Kemiallinen analyysi) 87,13
Akryyliamidi LC-MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Ergotalkaloidien määrittäminen viljasta UPLC-MS/MS-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 322,50
Kereulidin määrittäminen elintarvikkeista LC-MS/MS:lla(Kemiallinen analyysi) 257,99
Kväternääriset ammoniumionit LC-MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 469,86
Mykotoksiinit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 272,80
Okratoksiini A munuaisesta, HPLC -tekniikka(Kemiallinen analyysi) 232,36
PAH GC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 508,29
Mikrobiologia
Bacillus cereus -emeettisen ja ripulityypin toksiinien tuoton osoittaminen 86,01
Stafylokokkienterotoksiinien A-E osoittaminen elintarvikkeista 114,66
Stafylokokkienterotoksiinien A-E tuoton osoittaminen bakteerikannoista 42,99
Virusten osoittaminen elintarvikkeista
Virologia / virustutkimukset
Elintarvikenäyte (muu kuin simpukka) HAV 1. näyte 421,60
Elintarvikenäyte (muu kuin simpukka) HAV seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 148,80
Elintarvikenäyte (muu kuin simpukka) NoV (GI, GII) 1. näyte 458,80
Elintarvikenäyte (muu kuin simpukka) NoV (GI, GII) seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 186,00
Elintarvikenäyte (muu kuin simpukka) NoV (GI, GII), HAV 1. näyte 496,00
Elintarvikenäyte (muu kuin simpukka) NoV (GI, GII), HAV seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 223,20
Pintanäyte HAV 1. näyte 248,00
Pintanäyte HAV seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 49,60
Pintanäyte NoV (GI, GII) 1. näyte 285,20
Pintanäyte NoV (GI, GII) seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 62,00
Pintanäyte NoV (GI, GII), HAV 1. näyte 310,00
Pintanäyte NoV (GI, GII), HAV seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 74,40
Simpukat HAV 1. näyte 347,20
Simpukat HAV seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 74,40
Simpukat NoV (GI, GII) 1. näyte 384,40
Simpukat NoV (GI, GII) seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 99,20
Simpukat NoV (GI, GII), HAV 1. näyte 434,00
Simpukat NoV (GI, GII), HAV seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 124,00
Tutkimusaloittain
Kemia
Aistinvarainen arviointi
Hajutesti (Kemiallinen analyysi) 84,96
Kala (Kemiallinen analyysi) 94,40
Kuvaileva analyysi/näyte(Kemiallinen analyysi) 563,99
Käsittelykulut (Kemiallinen analyysi) 56,63
Liha (Kemiallinen analyysi) 94,40
Lihan keittokoe (Kemiallinen analyysi) 94,40
Maitojauhe (Kemiallinen analyysi) 66,07
Muna-, kala- ja lihavalmisteet (Kemiallinen analyysi) 47,22
Muu aistinvarainen arviointi matriisista ja menetelmästä riippuen(Kemiallinen analyysi) 141,61
Perusmakutesti (Kemiallinen analyysi) 50,82
Virhehaju- ja virhemakutesti (Kemiallinen analyysi) 94,40
Voi, elintarvikerasvat ja niiden raaka-aineet (Kemiallinen analyysi) 47,22
Alkuaineiden määrittäminen
Alkuaineet pakettina (As, Cd, Cr, Cu, Pb, Mn, Ni, Zn, Se), ICP-MS-tekniikka 129,00
Arseeni, ICP-MS-tekniikka 98,99
Bromi, ICP-MS-tekniikka 98,99
Elohopea, AAS-tekniikka 51,60
Epäorgaaninen arseeni, HPLC-ICP-MS-tekniikka 232,36
Jodi, ICP-MS-tekniikka 98,99
Kadmium, ICP-MS-tekniikka 98,99
Kromi, ICP-MS-tekniikka 98,99
Kupari, ICP-MS-tekniikka 98,99
Lyijy, ICP-MS-tekniikka 98,99
Mangaani, ICP-MS-tekniikka 98,99
Natrium, ICP-OES-tekniikka 53,30
Nikkeli, ICP-MS-tekniikka 98,99
Seleeni, ICP-MS-tekniikka 98,99
Sinkki, ICP-MS-tekniikka 98,99
Tina, ICP-MS-tekniikka 114,81
Kasvinsuojeluaineet
Etefoni LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 359,45
Fenoksihappoherbisidit LC-MS/MS(Kemiallinen analyysi) 390,93
Glyfosaatti LC-MS/MS(Kemiallinen analyysi) 260,40
Klormekvatti ja mepikvatti LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 359,45
Pestisidit monijäämä, GC-MS/MS ja LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 479,21
Pestisidit, GC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 291,40
Koostumus-, laatu- ja aitoustutkimukset
Alkalisen fosfataasin määrittäminen maidosta ja juustosta fluorimetrisesti, 1. näyte(Kemiallinen analyysi) 122,55
Alkalisen fosfataasin määrittäminen maidosta ja juustosta fluorimetrisesti, näytteet 2-n(Kemiallinen analyysi) 58,04
Biogeenisten amiinien määrittäminen elintarvikkeista HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 246,88
D-vitamiini LC-MS tekniikalla(Kemiallinen analyysi) 257,99
D-vitamiinipitoisuuden määrittäminen maitotuotteista ja kalasta HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 322,50
Eläinlajimääritys 1-2 lajin tunnistus EIA-tekniikka(kemiallinen analyysi) 87,13
Eläinlajimääritys 3-4 lajin tunnistus EIA-tekniikka(kemiallinen analyysi) 188,79
Energiasisältö (Kemiallinen analyysi) 235,53
Histamiinin määrittäminen kalanäytteistä HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 246,88
Juoksuteheratutkimus HPLC-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 380,69
Jäätymispisteen määrittäminen maidosta (kryoskooppi)(Kemiallinen analyysi) 129,00
Kirnupiimän ja -maidon kiintoaineiden määrittäminen maitojauheesta HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 217,84
Kokonaiskarotenoidit spektrofotometrisesti(Kemiallinen analyysi) 87,13
Kokonaisravintokuitupitoisuuden määrittäminen vilja- ja kasvisnäytteistä entsymaattis-gravimetrisesti ja HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 373,90
Kuiva-ainepitoisuuden määrittäminen elintarvikkeista gravimetrisesti(Kemiallinen analyysi) 52,25
Laktoosi Spektrofotometrinen-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 87,13
Laktoosin määrittäminen elintarvikkeista HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 145,23
Liukenemattomuusindeksin määrittäminen maitojauheista(Kemiallinen analyysi) 43,56
Maitohapon määrittäminen elintarvikkeista entsymaattisesti(Kemiallinen analyysi) 87,13
Palaneiden osasten määrittäminen maitojauheesta(Kemiallinen analyysi) 36,31
Peroksidiluvun määrittäminen rasvoista ja öljyistä titraamalla(Kemiallinen analyysi) 103,19
Rasvahappokoostumuksen määrittäminen elintarvikkeista kaasukromatografilla, pinta-alaprosenttimenetelmä(Kemiallinen analyysi) 232,36
Rasvahappokoostumuksen määrittäminen elintarvikkeista kaasukromatografilla, sisäisen standardin menetelmä(Kemiallinen analyysi) 315,84
Rasvan määritys eläinperäisistä elintarvikkeista liuotinuutolla(Kemiallinen analyysi) 60,91
Siipikarjanlihan kokonaisvesipitoisuus 1-3 näytteen osalta(Kemiallinen analyysi) 386,99
Sokereiden nestekromatografinen määrittäminen elintarvikkeista(Kemiallinen analyysi) 153,72
Sokerit ja tärkkelys elintarvikkeista, HPLC(Kemiallinen analyysi) 248,00
Suolapitoisuuden määrittäminen eläinperäisistä elintarvikkeista kloridin potentiometrisellä titrauksella(Kemiallinen analyysi) 85,14
Tiamiini ja sen fosfaattien määrittäminen HPLC-menetelmällä kalanäytteistä(Kemiallinen analyysi) 188,79
Tiheysmääritys DMA-mittaus(Kemiallinen analyysi) 43,56
Titrattavan happoisuuden määrittäminen maitojauheesta(Kemiallinen analyysi) 43,56
Tuhkapitoisuuden määrittäminen elintarvikkeista gravimetrisesti(Kemiallinen analyysi) 44,00
Typpi- ja proteiinipitoisuus, Kjeldahl(Kemiallinen analyysi) 71,21
Tärkkelys elintarvikkeista, HPLC(Kemiallinen analyysi) 155,00
Vesipitoisuuden määrittäminen elintarvikkeista gravimetrisesti(Kemiallinen analyysi) 52,25
Lääkeaineet
Aminoglykosidit LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Antibiootit LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Avermektiinit HPLC-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 232,38
Bentsimidatsolit LC-MS/MS(Kemiallinen analyysi) 258,02
Beta-agonistit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Beta-laktaamit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Deltametriini GC-MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 255,03
Estradioli ja testosteroni GC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 255,03
Foksiimi LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 255,03
Gestageenit LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Karbadoksi ja olakvindoksi LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Kasvunedistäjät (hormonit) GC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 255,03
Kasvunedistäjät (hormonit) LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 255,03
Kinolonien määrittäminen eläinperäisistä näytteistä UPLC-MS/MS-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 250,48
Kokkidiostaatit LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Kortikosteroidit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 258,02
Linkosamidit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Nitrofuraanit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Nitroimidatsolit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Sedatiivit LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Seulontatutkimus: hormonit, muut kasvunedistäjät sekä antibioottijäämät ELISA tekniikalla(Kemiallinen analyysi) 58,08
Streptomysiini LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Tulehduskipulääkkeet (NSAID) LC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Tyreostaatit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Väriaineet LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Zeranoli (laktonit) LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 255,03
Muut palvelut
Elintarvikkeen pakkausmerkintä -analyysipaketti(Kemiallinen analyysi) 248,00
Keskushermostokudoskontaminaatio ELISA tekniikalla(Kemiallinen analyysi) 14,52
Kiireellisyyslisä näytettä kohti 68,20
Näytteen esikäsittely 47,12
Toksiinit ja haitalliset aineet
Aflatoksiini M1 HPLC-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 232,36
Aflatoksiini M1 seulontatutkimus ELISA tekniikalla(Kemiallinen analyysi) 87,13
Akryyliamidi LC-MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
Ergotalkaloidien määrittäminen viljasta UPLC-MS/MS-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 322,50
Kereulidin määrittäminen elintarvikkeista LC-MS/MS:lla(Kemiallinen analyysi) 257,99
Kväternääriset ammoniumionit LC-MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 469,86
Mykotoksiinit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 272,80
Okratoksiini A munuaisesta, HPLC -tekniikka(Kemiallinen analyysi) 232,36
PAH GC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 508,29
Mikrobiologia
Antibioottiresistenssi
Bakteerikannan herkkyysmääritys, kiekkoherkkyysmenetelmä(Bakteerikannan herkkyysmääritys) 49,48
Bakteerikannan herkkyysmääritys, VetMIC-menetelmä(Bakteerikannan herkkyysmääritys) 49,48
Bakteerikannan herkkyysmääritys, VetMIC-menetelmä, kampylobakteerit(Bakteerikannan herkkyysmääritys) 49,48
Bakteerien määrittäminen tai osoittaminen
Aerobit mikro-organismit, määrittäminen 70,49
Alustava Bacillus cereus, määrittäminen 85,30
Campylobacter jejuni / coli /lari, lukumäärän määrittäminen 85,30
Campylobacter jejuni / coli /lari, osoittaminen 85,30
Clostridium perfringens, määrittäminen ja tunnistaminen 77,55
Cronobakteerin osoittaminen 114,04
Enterobakteerit, määrittäminen 70,49
Escherichia coli O157, osoittaminen ja tunnistaminen 116,32
Escherichia coli, määrittäminen 77,55
Koagulaasipositiiviset stafylokokit, määrittäminen 70,49
Koliryhmän bakteerit, lukumäärän määrittäminen 93,05
Laajakirjoisia beetalaktamaaseja (ESBL/AmpC) tuottavien bakteerien seulonta(ESBL-seulonta) 91,14
Listeria monocytogenes, lukumäärän määrittäminen 116,32
Listeria monocytogenes, osoittaminen ja tunnistaminen 116,32
MRSA, osoittaminen(MRSA-seulonta) 77,50
Patogeeniset Vibrio-suvun bakteerit, osoittaminen 116,32
Salmonella, osoittaminen, ISO 6579 84,59
Shigella, osoittaminen ja tunnistaminen 116,32
STEC (shigatoksinen Escherichia coli) -bakteerien osoittaminen tai tunnistaminen, reaaliaikainen PCR 219,02
STEC (shigatoksinen Escherichia coli) -bakteerien osoittaminen, reaaliaikainen PCR (1-5 osanäytettä) 358,31
STEC (shigatoksinen Escherichia coli) bakteerien osoittaminen, viljelymenetelmä 216,31
STEC (shigatoksinen Escherichia coli) bakteerien serotyypin määrittäminen, reaaliaikainen PCR 255,99
Yersinia enterocolitica, osoittaminen ja biotyypitys 162,85
Yersinia enterocolitica, osoittaminen, reaaliaikainen PCR 271,58
Yersinia pseudotuberculosis, osoittaminen 162,85
Yersinia pseudotuberculosis, osoittaminen, reaaliaikainen PCR 271,58
Bakteerien tunnistus ja tyypitys
Campylobacter jejuni, genotyypitys, PFGE 129,00
Escherichia coli O157, genotyypitys, PFGE 129,00
Kampylobakteerien tunnistaminen 86,01
Listeria monocytogenes, genotyypitys, PFGE 117,27
Listeria monocytogenes, genotyypitys, WGS 325,26
S. aureus-kantojen tunnistus ja mecA-geenin osoittaminen(S. aureus-kantojen tunnistus ja mecA-geenin oso...) 107,01
Staphylococcus aureus, genotyypitys(MRSA-kantojen spa-tyypitys) 157,98
Yersinia enterocolitica -kantojen biotyypitys 62,04
Yersinia enterocolitica, genotyypitys, PFGE 129,00
Yersinia pseudotuberculosis, genotyypitys, PFGE 129,00
Lääkeaineet
Mikrobilääkejäämätutkimus mikrobiologisella menetelmällä, antibioottiryhmän tunnistaminen, liha(Vierasainevalvonta. EU:n valvontaohjelma. Lihan...) 160,70
Mikrobilääkejäämätutkimus mikrobiologisella menetelmällä, liha(Vierasainevalvonta. EU:n valvontaohjelma. Lihan...) 94,04
Mikrobilääkejäämätutkimus mikrobiologisella menetelmällä, maito(Vierasainevalvonta. Epäily. EU:n valvontaohjel...) 60,86
Toksiinit ja haitalliset aineet
Bacillus cereus -emeettisen ja ripulityypin toksiinien tuoton osoittaminen 86,01
Stafylokokkienterotoksiinien A-E osoittaminen elintarvikkeista 114,66
Stafylokokkienterotoksiinien A-E tuoton osoittaminen bakteerikannoista 42,99
Parasitologia
Kalat ja kalavalmisteet
Kalojen tutkiminen loisten varalta kompressiomenetelmällä (ens. 10 kalan erä, kalojen keskip. maks. 0,5 kg)(Viranomaisvalvonta, omavalvonta, vienti, muu.) 209,75
Kalojen tutkiminen loisten varalta kompressiomenetelmällä (ens. 10 kalan erä, kalojen keskip. yli 0,5 kg)(Viranomaisvalvonta, omavalvonta, vienti, muu.) 279,66
Kalojen tutkiminen loisten varalta kompressiomenetelmällä (seuraavat 10 kalan erät, kalojen keskip. maks. 0,5 kg)(Viranomaisvalvonta, omavalvonta, vienti, muu.) 139,83
Kalojen tutkiminen loisten varalta kompressiomenetelmällä (seuraavat 10 kalan erät, kalojen keskip. yli 0,5 kg)(Viranomaisvalvonta, omavalvonta, vienti, muu.) 209,75
Lihasnäyte
Trikiinitutkimus(Lihantarkastus Trichinella-suvun loisten varalt...) 108,57
Virologia / virustutkimukset
Virusten osoittaminen elintarvikkeista
Elintarvikenäyte (muu kuin simpukka) HAV 1. näyte 421,60
Elintarvikenäyte (muu kuin simpukka) HAV seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 148,80
Elintarvikenäyte (muu kuin simpukka) NoV (GI, GII) 1. näyte 458,80
Elintarvikenäyte (muu kuin simpukka) NoV (GI, GII) seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 186,00
Elintarvikenäyte (muu kuin simpukka) NoV (GI, GII), HAV 1. näyte 496,00
Elintarvikenäyte (muu kuin simpukka) NoV (GI, GII), HAV seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 223,20
Pintanäyte HAV 1. näyte 248,00
Pintanäyte HAV seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 49,60
Pintanäyte NoV (GI, GII) 1. näyte 285,20
Pintanäyte NoV (GI, GII) seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 62,00
Pintanäyte NoV (GI, GII), HAV 1. näyte 310,00
Pintanäyte NoV (GI, GII), HAV seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 74,40
Simpukat HAV 1. näyte 347,20
Simpukat HAV seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 74,40
Simpukat NoV (GI, GII) 1. näyte 384,40
Simpukat NoV (GI, GII) seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 99,20
Simpukat NoV (GI, GII), HAV 1. näyte 434,00
Simpukat NoV (GI, GII), HAV seuraavat näytteet (1-5 kpl), hinta/näyte 124,00
Rehujen laboratoriotutkimukset
Tutkimuskohteittain
Alkuaineiden määrittäminen
Kemia
Alkuaineet pakettina (As, Ca, Cd, Co, Cr, Cu, Fe, K, Mg, Mn, Mo, Na, Ni, P, Pb, Se ja Zn), ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 198,40
Arseeni, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Elohopea, AAS-tekniikka  (Kemiallinen analyysi) 51,60
Fosfori, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Kadmium, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Kalium, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Kalsium, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Koboltti, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Kromi, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Kupari, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Lyijy, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Magnesium, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Mangaani, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Molybdeeni, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Natrium, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Nikkeli, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Rauta, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Seleeni, ICP-MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 98,99
Seleeni, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Sinkki, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Bakteerien määrittäminen tai osoittaminen
Mikrobiologia
Aerobit mikro-organismit, määrittäminen 70,49
Anaerobit sulfiittia pelkistävät bakteerit / sulfiittia pelkistävät klostridit, määrittäminen 70,49
Bacillus cereus, määrittäminen 84,59
Bacillus sp., määrittäminen 84,59
Campylobacter jejuni / coli /lari, osoittaminen 84,59
Clostridium perfringens, määrittäminen 84,59
Enterobakteerit, määrittäminen 70,49
Escherichia coli, määrittäminen 91,20
Escherichia coli, määrittäminen, Colilert QuantiTray 18 h 91,20
Homeet ja hiivat, määrittäminen 70,49
Koagulaasipositiiviset stafylokokit, määrittäminen 70,49
Maitohappobakteerit, määrittäminen 70,49
Salmonella, osoittaminen, ISO 6579 97,72
Salmonella, osoittaminen, SureTect 97,72
Salmonella, osoittaminen, Vidas 97,72
Haitalliset ja kielletyt aineet
Kemia
Aflatoksiinien (B1,B2,G1 ja G2) määrittäminen rehusta HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 257,99
Ergotalkaloidien määrittäminen viljasta UPLC-MS/MS-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 322,50
Melamiini LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 246,88
Mykotoksiinit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 272,80
Rehujen lisäaineet, lääkeaineet ja kielletyt yhdisteet - määrittäminen rehusta LC-MS/MS-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 322,50
Mikrobiologia
Reaaliaikainen PCR tutkimus märehtijän/sian osoittamiseen rehusta 195,45
Mikroskopointi
Mikroskooppinen tarkastus, kalajauhon toteaminen rehuaineesta tai rehuseoksesta 133,94
Mikroskooppinen tarkastus, lihaluujauhon toteaminen rehuaineesta tai rehuseoksesta 133,94
Tuhohyönteisten toteaminen ja tunnistaminen rehuaineista 35,25
Visuaalinen tarkastus, rehuaine 79,48
Kasvinsuojeluaineet
Kemia
Glyfosaatti LC-MS/MS(Kemiallinen analyysi) 260,40
Kasvinsuojeluaineen fysikaalinen testi(Kemiallinen analyysi) 55,95
Kasvinsuojeluaineen profilointi 248,00
Kasvinsuojeluaineen tehoainepitoisuus(Kemiallinen analyysi) 378,83
Muu kasvinsuojeluaine jäämäanalyysi(Kemiallinen analyysi) 456,83
Pestisidit, GC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 479,21
Koostumus ja lisäaineet
Kemia
A-vitamiinin määrittäminen rehusta HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 309,59
Aminohappojen määrittäminen rehuista UPLC-UV -menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 257,99
B-vitamiinien määrittäminen rehuista LC-DAD -menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 232,36
D-vitamiini rehusta HPLC-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
E-vitamiini A-vitamiinin yhteydessä (Kemiallinen analyysi) 154,80
E-vitamiinin määrittäminen rehusta HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 309,59
GTH-pitoisuuden määrittäminen (Kemiallinen analyysi) 243,39
Hehkutusjäännös, raakatuhkan määritys rehuista gravimetrisesti(Kemiallinen analyysi) 44,00
Herajuoksutteen määrittäminen maitoperäisistä valmisteista HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 380,69
Kosteuden määrittäminen rehuista gravimetrisesti, lämpökaappikuivaus(Kemiallinen analyysi) 32,03
Kosteuden määrittäminen rehuista, esi- ja lämpökaappikuivaus(Kemiallinen analyysi) 52,25
Kosteuden määrittäminen rehuista, runsaasti vettä sisältävät näytteet(Kemiallinen analyysi) 52,25
Natriumkloridi (ICP -tekniikka /Potentiometrinen titraus)(Kemiallinen analyysi) 91,38
Peroksidiluvun määrittäminen rasvoista ja öljyistä titraamalla(Kemiallinen analyysi) 103,19
Raakakuidun määrittäminen kasviperäisistä rehuista gravimetrisesti(Kemiallinen analyysi) 106,59
Raakarasvan määrittäminen rehuista suolahappohydrolyysi-liuotinuutolla(Kemiallinen analyysi) 98,99
Typpi- ja raakavalkuaispitoisuus, Kjeldahl(Kemiallinen analyysi) 71,21
Tutkimusaloittain
Kemia
Alkuaineiden määrittäminen
Alkuaineet pakettina (As, Ca, Cd, Co, Cr, Cu, Fe, K, Mg, Mn, Mo, Na, Ni, P, Pb, Se ja Zn), ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 198,40
Arseeni, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Elohopea, AAS-tekniikka  (Kemiallinen analyysi) 51,60
Fosfori, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Kadmium, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Kalium, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Kalsium, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Koboltti, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Kromi, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Kupari, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Lyijy, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Magnesium, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Mangaani, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Molybdeeni, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Natrium, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Nikkeli, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Rauta, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Seleeni, ICP-MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 98,99
Seleeni, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Sinkki, ICP-OES-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 53,30
Haitalliset ja kielletyt aineet
Aflatoksiinien (B1,B2,G1 ja G2) määrittäminen rehusta HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 257,99
Ergotalkaloidien määrittäminen viljasta UPLC-MS/MS-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 322,50
Melamiini LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 246,88
Mykotoksiinit LC-MS/MS-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 272,80
Rehujen lisäaineet, lääkeaineet ja kielletyt yhdisteet - määrittäminen rehusta LC-MS/MS-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 322,50
Kasvinsuojeluaineet
Glyfosaatti LC-MS/MS(Kemiallinen analyysi) 260,40
Kasvinsuojeluaineen fysikaalinen testi(Kemiallinen analyysi) 55,95
Kasvinsuojeluaineen profilointi 248,00
Kasvinsuojeluaineen tehoainepitoisuus(Kemiallinen analyysi) 378,83
Muu kasvinsuojeluaine jäämäanalyysi(Kemiallinen analyysi) 456,83
Pestisidit, GC-MS/MS tekniikka(Kemiallinen analyysi) 479,21
Koostumus ja lisäaineet
A-vitamiinin määrittäminen rehusta HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 309,59
Aminohappojen määrittäminen rehuista UPLC-UV -menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 257,99
B-vitamiinien määrittäminen rehuista LC-DAD -menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 232,36
D-vitamiini rehusta HPLC-tekniikka(Kemiallinen analyysi) 257,99
E-vitamiini A-vitamiinin yhteydessä (Kemiallinen analyysi) 154,80
E-vitamiinin määrittäminen rehusta HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 309,59
GTH-pitoisuuden määrittäminen (Kemiallinen analyysi) 243,39
Hehkutusjäännös, raakatuhkan määritys rehuista gravimetrisesti(Kemiallinen analyysi) 44,00
Herajuoksutteen määrittäminen maitoperäisistä valmisteista HPLC-menetelmällä(Kemiallinen analyysi) 380,69
Kosteuden määrittäminen rehuista gravimetrisesti, lämpökaappikuivaus(Kemiallinen analyysi) 32,03
Kosteuden määrittäminen rehuista, esi- ja lämpökaappikuivaus(Kemiallinen analyysi) 52,25
Kosteuden määrittäminen rehuista, runsaasti vettä sisältävät näytteet(Kemiallinen analyysi) 52,25
Natriumkloridi (ICP -tekniikka /Potentiometrinen titraus)(Kemiallinen analyysi) 91,38
Peroksidiluvun määrittäminen rasvoista ja öljyistä titraamalla(Kemiallinen analyysi) 103,19
Raakakuidun määrittäminen kasviperäisistä rehuista gravimetrisesti(Kemiallinen analyysi) 106,59
Raakarasvan määrittäminen rehuista suolahappohydrolyysi-liuotinuutolla(Kemiallinen analyysi) 98,99
Typpi- ja raakavalkuaispitoisuus, Kjeldahl(Kemiallinen analyysi) 71,21
Mikrobiologia
Bakteerien määrittäminen tai osoittaminen
Aerobit mikro-organismit, määrittäminen 70,49
Anaerobit sulfiittia pelkistävät bakteerit / sulfiittia pelkistävät klostridit, määrittäminen 70,49
Bacillus cereus, määrittäminen 84,59
Bacillus sp., määrittäminen 84,59
Campylobacter jejuni / coli /lari, osoittaminen 84,59
Clostridium perfringens, määrittäminen 84,59
Enterobakteerit, määrittäminen 70,49
Escherichia coli, määrittäminen 91,20
Escherichia coli, määrittäminen, Colilert QuantiTray 18 h 91,20
Homeet ja hiivat, määrittäminen 70,49
Koagulaasipositiiviset stafylokokit, määrittäminen 70,49
Maitohappobakteerit, määrittäminen 70,49
Salmonella, osoittaminen, ISO 6579 97,72
Salmonella, osoittaminen, SureTect 97,72
Salmonella, osoittaminen, Vidas 97,72
Haitalliset ja kielletyt aineet
Reaaliaikainen PCR tutkimus märehtijän/sian osoittamiseen rehusta 195,45
Mikroskopointi
Haitalliset ja kielletyt aineet
Mikroskooppinen tarkastus, kalajauhon toteaminen rehuaineesta tai rehuseoksesta 133,94
Mikroskooppinen tarkastus, lihaluujauhon toteaminen rehuaineesta tai rehuseoksesta 133,94
Tuhohyönteisten toteaminen ja tunnistaminen rehuaineista 35,25
Visuaalinen tarkastus, rehuaine 79,48
Elintarviketurvallisuuden muut suoritteet
Elintarvikkeiden kansallisen laatujärjestelmän hyväksyminen ja valvonta
Elintarvikkeiden kansallisen laatujärjestelmän hyväksyminen ja hyväksynnän peruuttaminen tunnilta 85,00
Elintarvikkeiden kansallisen laatujärjestelmän hyväksymisen edellytysten tarkastaminen 300,00
Eläimistä saatavien elintarvikkeiden ensisaapumisvalvonta
Ensisaapumisvalvonnan perusmaksu tunnilta 194,00
Uusintatarkastus, tunnilta 217,00
Hakemusten ja ilmoitusten vastaanotto ja käsitteleminen, lausunnon antaminen
(EY) N:o 1924/2006 1 artiklan 4 kohdassa tarkoitettujen yleisluonteisten ilmaisujen (nimitysten) käyttöä koskevat pyynnöt
Pyyntöjen käsitteleminen tunnilta 85,00
Aktiivisten pakkauskomponenttien hyväksymistä koskevat hakemusasiat
Hyväksymistä koskevan hakemusasian käsitteleminen 255,00
Elintarvikkeiden ravitsemus- ja terveysväitteitä koskevat hakemusasiat
Hakemusasian käsitteleminen 1019,00
Kierrätysmuoviprosessin hyväksymistä koskevat hakemusasiat
Hyväksymistä koskevan hakemusasian käsitteleminen 255,00
Kliinisen ravintovalmisteen markkinoille saattamista koskeva ilmoitus
Ilmoituksen käsitteleminen 81,00
KTM:n asetuksen 697/2005 mukainen uusi aine
Hyväksymishakemuksen käsittely tunnilta 85,00
Luontaisen kivennäisveden tunnustamista koskevan hakemusasian käsitteleminen
Luontaisen kivennäisveden tunnistaminen 1195,00
Muoviasetuksen 10/2011 mukainen uusi aine
Hyväksymishakemuksen käsittely tunnilta 85,00
Ravintolisistä annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen(78/2010) 7 §:ssä tarkoitettu ilmoitus
Ilmoituksen vastaanottaminen, postitse saapuva 95,00
Ilmoituksen vastaanottaminen, sähköisen palvelun kautta saapuva 42,00
Täydennetyn elintarvikkeen markkinoille saattamista koskevat ilmoitukset
Ilmoituksen vastaanottaminen, postitse saapuva 95,00
Ilmoituksen vastaanottaminen, sähköisen palvelun kautta saapuva 42,00
Äidinmaidon markkinoille saattamista koskevat ilmoitukset
Ilmoituksen vastaanottaminen 139,00
Kansallinen vierasainevalvontaohjelma
Eläimistä saatavien elintarvikkeiden vierasainevalvonta
Elintarvikkeeksi viljeltävät kalastustuotteet 2,51
Maito ja maitotuotteet 1,06
Munat 0,93
Naudan, sian, hevosen, lampaan, siipikarjan, poron ja riistan liha 2,46
Laboratorioiden lupa- ja hyväksymispäätökset
Elintarvikkeiden viranomaisnäytteitä tutkivan laboratorion, omavalvontalaboratorion sekä lihantarkastuslaboratorion ja terveydensuojelulain (763/1994) 49 a §:ssä tarkoitetun tutkimuslaboratorion hyväksyntä
Hyväksynnän peruuttaminen 172,00
Hyväksyntä 514,00
Lannoitevalmisteiden ja rehujen viranomaisnäytteitä ja rehuja omavalvontana tutkivan laboratorion sekä sivutuoteasetuksessa edellytetyn laitosten omavalvontalaboratorion hyväksyntä
Hyväksynnän muuttaminen 84,00
Hyväksynnän peruuttaminen 169,00
Hyväksyntä 506,00
Ulkomaisen omavalvontalaboratorion nimeäminen 169,00
Muut suoritteet
Elintarvikkeiden kansainvälisiin kuljetuksiin liittyvän testauslaitoksen hyväksymisasian käsitteleminen
Hyväksymisasian käsittely tunnilta 85,00
EU:n maataloustuotteita koskevissa tiedotus- ja menekinedistämisohjelmissa esitettävien ravitsemus- ja terveysväitteiden hyväksyntä tunnilta 85,00
MRL -hakemukset ja muut MRL -työhön liittyvät lisäselvitykset 99,00
Naudanlihan vapaaehtoisen merkintäjärjestelmän hyväksyminen
Naudanlihan vapaaehtoisen merkintäjärjestelmän hyväksyminen, tunnilta 85,00
Valvottujen pito-olosuhteiden tunnistamispäätökset ja hyväksymistarkastus
Valvottujen pito-olosuhteiden tunnustamispäätös, hyväksymistarkastus ja päätöksen laajennus tunnilta 85,00
Varastoinnin valvonta
Juuston yksityinen varastointi 67,00
Voin yksityinen varastointi
Määritys näytettä kohden 102,00
Valvonta käyntikerralta 108,00
Virallisesti tunnustettujen pito-olosuhteiden valvonta
Virallisesti tunnustettujen pito-olosuhteiden valvonta, tunnilta 82,00
Eläinlääkinnällinen rajatarkastus
Elintarvikkeiden ja muiden tuotteiden asiakirja- ja tuontitunnistustarkastukset sekä todistukset
Alennetusta tarkastustiheydestä johtuva asiakirjatarkastus ja tunnistustarkastus Tiedot linkistä
Kauttakulkuerien poistumistarkastus poistumisrajatarkastusasemalla 235,00
Muonituselintarvikevarastosta ulos toimitettavat erät ja muu rajaeläinlääkärin antama todistus: Ensimmäinen todistus 47,00
Muonituselintarvikevarastosta ulos toimitettavat erät ja muu rajaeläinlääkärin antama todistus: Samanaikaisesti annettava seuraava todistus 6,20
Tarkastus, joka koskee vain tuontiasiakirjoja 123,00
Tarkastus, joka sisältää tuontiasiakirjojen lisäksi tunnistustarkastuksen 235,00
Eläimistä saatavat elintarvikkeet
Enintään 100 kg 160,00
(EY) N:o 882/2004 (valvonta-asetus) liitteen V B-jakson II luvun kohtien 2 (irtotavara) ja 3 (laivasta suoraan maihin purettavat erät) mukaiset kalastustuote-erät ja luvun III kohdan 2 (irtotavara aluksessa) mukaiset elintarvikkeet Tiedot linkistä
10001-25000 kg 685,00
1001-10000 kg 534,00
101-1000 kg 242,00
Yli 25000 kg: jokaiselta alkavalta tonnilta 15,50
Yli 25000 kg: perusmaksu 685,00
Eläinlääkinnällisen rajatarkastuksen piiriin kuuluvat muut tuotteet kuin elintarvikkeet
Valvonta-asetuksen liitteen V B-jakson III luvun kohdan 2 (irtotavara aluksessa) mukaiset sivutuotteet Tiedot linkistä
Elävät eläimet
Rajatarkastus tarkastettavaa eläintä kohden: Hevoset 302,00
Rajatarkastus tarkastettavaa eläintä kohden: Muut eläimet kuin hevoset 142,00
Rajatarkastus yhdessä tarkastettaville pienille eläimille: Hyönteiset 102,00
Rajatarkastus yhdessä tarkastettaville pienille eläimille: Muut kuin hyönteiset 183,00
Tuontitarkastus yhdessä tarkastettavista sirkus- ja näytöseläimistä: Perusmaksu 177,00
Tuontitarkastus yhdessä tarkastettavista sirkus- ja näytöseläimistä: Tarkastusmaksu tunnilta 210,00
Vientitarkastukset ja vientitukitarkastukset tunnilta 210,00
Sukusolut
Lemmikkien ja muiden ilman terveystodistusvaatimuksia tuotavien eläinlajien sukusolut, tarkastettavaa sukusoluerää kohden 100,00
Sellaisten eläinten sukusolut, joille on terveystodistusvaatimukset, tarkastettavaa sukusoluerää kohden 163,00
Säilytys rajatarkastusasemalla
Tuontierän säilyttäminen rajatarkastusaseman varastossa tai piha-alueella tarkastuksen ollessa kesken: Lämpötilakontrolloidusta säilytyksestä 5,80
Tuontierän säilyttäminen rajatarkastusaseman varastossa tai piha-alueella tarkastuksen ollessa kesken: Lämpötilakontrolloimattomasta säilytyksestä 4,30
Tavanomaista enemmän aikaa vaativa tarkastus ja muut lisäkustannukset
Jos tarkastuksessa todetaan, että on perusteltua syytä epäillä erän hygieenistä laatua tai tuonnista epäillään voivan aiheutua eläintautien leviämisen vaaraa Tiedot linkistä
Jos tuoja ei ole tehnyt ennakkoilmoitusta TRACES- järjestelmällä säädetyssä ajassa Tiedot linkistä
Tavanomaista enemmän aikaa vaativa tarkastus 210,00
Varaston tarkastus tai tuontierälle varastointiaikana tehtävä tarkastus sekä siirtolastauksen valvon
Tarkastus tunnilta 210,00
Eläinlääkinnällisen rajatarkastuksen piiriin kuuluvat muut tuotteet kuin elintarvikkeet
Eläinlääkinnällisen rajatarkastuksen piiriin kuuluvat muut tuotteet kuin elintarvikkeet
Enintään 1000 kg 164,00
1001-20000 kg: Jokaiselta alkavalta tonnilta 10,70
1001-20000 kg: Perusmaksu 195,00
20001-46000 kg: Jokaiselta alkavalta tonnilta 19,50
20001-46000 kg: Perusmaksu 452,00
Yli 46000 kg 1017,00
Hygieniaosaaminen
Hygieniaosaamistodistus ja -kortti
Hygieniaosaamistodistus ja -kortti 6,00
Osaamistestaus
Hyväksynnän peruuttaminen 85,00
Osaamistestaajan hyväksymistä koskeva hakemus 197,00
Kauppanormit
Kasvisten kauppanormeihin liittyvät tarkastukset
Kasvinterveyteen, taimiaineistoon ja kasvisten kauppanormeihin liittyvät muut kuin kohdissa 5.3 ja 5.6 tarkoitetut päätökset ja luvat ja edellä mainittuihin liittyvät tarkastukset 67,00
Kauppanormien valvonta
Eräkohtainen tarkastus (vienti-, uusinta-, interventio- tai muu pyynnöstä tehtävä tarkastus) 120,00
Kaupan pitämisen vaatimusten tarkistus
Lattia- ja ulkokanalat, tunnilta 85,00
Siipikarjanlihan vesipitoisuus 1-3 näytteen osalta 300,00
Vienti- ja muut todistukset: Ensimmäiseltä todistukselta 42,00
Vienti- ja muut todistukset: seuraavilta 10,00
Kaupan pitämisen vaatimusten tarkistus, siipikarjanlihan vesipitoisuus 1 - 3 näytteen osalta 300,00
Kauppanormien valvontamaksut, lattia- ja ulkokanalat tunnilta 85,00
Toimijakohtainen tarkastus (seurantatarkastus ja omavalvonnan hyväksyntää varten tehty tai siihen liittyvä tarkastus) 161,00
Lihantarkastus
Laitoksen hyväksyminen
Hakemuksen käsittely tunnilta 85,00
Laitoksen hyväksyminen, perusmaksu 71,00
Laitoksen tarkastaminen tunnilta 114,00
Lihantarkastus ja laitosvalvonta
Lihantarkastus sekä teurastamojen ja riistan käsittelylaitosten sekä niiden yhteydessä olevien laitosten valvonta Tiedot linkistä
Pienteurastamoiden lihantarkastus ja laitosvalvonta
Teurasmäärä 1200 eläinyksikköön ja 180000 lintuun asti
Perusmaksu: Ensimmäinen puoli tuntia, euroa/valvontahenkilö käynniltä 34,80
Puoli tuntia ylittävä tarkastusaika, euroa/valvontahenkilö tunnilta 24,90
Teurasmäärä yli 1200 eläinyksikköä tai 180000 lintua
Kustannukset peritään omakustannusarvon mukaan Tiedot linkistä
Luonnonmukainen tuotanto
Lajikkeen merkitseminen luonnonmukaisen lisäysaineiston rekisteriin
1-3 kpl 27,00
21-100 kpl 132,00
4-20 kpl 65,00
Yli 100 kpl 262,00
Luonnonmukaisen tuotannon rekisteröintimaksu ja perusmaksu, virastossa tehtävä tarkstuksiin liittyvä
Luonnonmukaisen tuotannon rekisteriin merkitsemistä koskevan hakemuksen käsittely/toiminnanharjoittaja 110,00
Luonnonmukaisen tuotannon tuotantotarkastuksen perusmaksu 140,00
Luonnonmukaisen tuotannon valvonta (tarkastus, näytteenotto, analysointi)
Luonnonmukaisen tuotannon tuotantotarkastus
Kylvösiementen ja taimiaineiston, rehujen ja elintarvikkeiden valvontajärjestelmään kuuluvien toimijoiden alihankintatyön valvonta tunnilta 140,00
Kylvösiementen ja taimiaineiston, rehujen ja elintarvikkeiden valvontajärjestelmään kuuluvien toimijoiden valvonta tunnilta 140,00
Valvontajärjestelmään kuuluvien muiden toimijoiden valvonta tunnilta 91,00
Luonnonmukaisesti viljelty ala (luonnonmukaisessa tuotannossa oleva ala ja siirtymävaiheala) alkavalta hehtaarilta 7,50
Luonnonmukaisesti viljellyn alan tarkastusmaksun enimmäismäärä 908,00
Maatilalla luonnonmukaisen tuotannon yhteydessä pääosin omia raaka-aineita käyttävän elintarvikkeiden valmistuksen valvonta 60,00
Tarkastus, jota ei ole voitu suorittaa toimijasta johtuvasta syystä tai jonka toimija peruuttaa vähemmän kuin 48 h ennen sovittua tarkastusta 140,00
Tarkastus, jota jatketaan virastossa toimijasta johtuvasta syystä tunnilta 140,00
Lupa- ja hyväksymispäätökset
Kasvin- ja eläintuotannon lupia koskevan hakemuksen käsittely 13,30
Lupa käyttää tavanomaista rehua eläintuotannossa 105,00
Tavanomaisesti tuotetun maataloudesta peräisin olevan ainesosan käyttöä luonnonmukaisesti tuotetuissa elintarvikkeissa ja alkoholijuomissa koskevan lupahakemuksen käsitteleminen
Lupa 101,00
Luvan uusiminen 27,00
Muut palvelut ja maksut
Muut palvelut
Asiantuntijapalvelut jokaiselta alkavalta tunnilta 106,23
Julkaisut 19,03
Todistukset
Sertifikaatit
Sertifikaatti: luomukauppakohtainen (englanninkielinen) 206,21
Sertifikaatti: luomutoimijakohtainen (englanninkielinen) 35,80
Yksityisten tuotantoehtojen ja tuotannon valvontajärjestelmän hyväksyminen
Luonnonmukaisen tuotannon yksityisten tuotantoehtojen ja tuotannon valvontajärjestelmän hyväksyminen tunnilta 83,00
Rehujen turvallisuus ja laatu
Lupa- ja hyväksymispäätökset
Rehulain ja sivutuoteasetuksen mukainen toimijoiden rekisteröinti 84,00
Rehulain ja sivutuoteasetuksen mukaiset laitokset
Hakemuksen käsittely tunnilta 85,00
Laitoksen hyväksyminen, perusmaksu 71,00
Laitoksen tarkastaminen tunnilta 114,00
Päätöksen muuttaminen, uusiminen tai peruuttaminen tunnilta 85,00
Rehulain ja sivutuoteasetuksen mukaiset toimijoiden lupa- ja hyväksymispäätökset
Hakemuksen käsittely tunnilta 85,00
Perusmaksu 71,00
Päätöksen muuttaminen, uusiminen tai peruuttaminen tunnilta 85,00
Tieteellisessä kokeessa eläinten ruokinnassa käytetyn ei-hyväksytyn lisäaineen käyttölupa
Lupahakemuksen käsittely 84,00
Lupapäätös 70,00
Muut rehulain ja sivutuoteasetuksen mukaiset luvat ja päätökset 71,00
Toimijoiden valvonta
Kuljetuskaluston tarkastus 80,00
Rehulain ja sivutuoteasetuksen mukainen toimijan valvonta tunnilta 114,00
Tuonti-, vienti- ja muut todistukset
Rehuja koskeva sertifikaatti
Ensimmäinen 58,00
Seuraava 13,70
Tuotevalvonta, näytteenotto ja päätökset
Rehujen valvontaan liittyvä rehuympäristönäyte pitopaikasta, näytekohtainen maksu 74,00
Rehujen valvontaan liittyvät näytekohtaiset tarkastusmaksuluokat (sisältää näytteenoton, analysoinnin ja valvonnan päätöksen/ilmoituksen)
Tarkastusmaksuluokka 1 200,00
Tarkastusmaksuluokka 2 348,00
Tarkastusmaksuluokka 3 437,00
Tarkastusmaksuluokka 4 630,00
Tarkastusmaksuluokka 5 1002,00